Es mīlu baklažānus jebkurā formā… Bet šī recepte ir mana mīļākā! Es to saņēmu no vēstuļu draudzenes Nikolas, kura ir no Francijas dienvidiem. Viņas dzimtenē Beziers šo ēdienu vienkārši dievina!
Neuztraucieties, gatavošanas metode ir ļoti vienkārša un bez problēmām. Franču stila baklažānus var pasniegt kā atsevišķu, neatkarīgu ēdienu vai kā piedevu gaļai vai zivīm.
Baklažāni franču gaumē
SASTĀVDAĻAS
- 2 baklažāni
- 4 tomāti
- 6 olīvas
- 100 g suluguni siera
- 4 ēd.k. l. dārzeņu eļļa
- 4 tējk. majonēze
- sāls, garšvielas pēc garšas
Lasi arī: Zvaigžņu prognoze 2023. gada oktobrim: lai gūtu panākumus, būs japielieto visas savas spējas!
Lasi arī: Šodien es jums parādīšu, kāpēc es pārgriezu tualetes papīra rulli uz pusēm, jūs darīsiet to pašu
SAGATAVOŠANA
Nomazgājiet baklažānus un ar nazi noņemiet kātus. Baklažānus sagriež gareniski plānās 0,5 centimetrus biezās šķēlēs. Cepšanas traukā ar augu eļļu apcep baklažānus no vienas puses.
Cepešpannu ieziež ar augu eļļu vai izklāj ar cepampapīru. Novietojiet baklažānu šķēles ar apcepto pusi uz augšu. Apkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas un tad pārziež ar majonēzi. Ja vēlaties, majonēzi var aizstāt ar skābo krējumu.
Turpinājums nākošajā lapā…